”facebook”

diumenge, 23 de febrer del 2014

A MOURE LES MANS!!

Us voldria presentar un material que he fet durant el primer trimestre d´aquest curs (p3). Es tracta d´una sèrie de fotografies en les que es seqüencia un seguit de moviments amb les mans, els dits... per tal de treballar-ho durant uns minuts cada dia. La intenció és treballar-ho per tal que els nanos vagin agafant força a les mans, coordinació en els moviments, segmentació dels dits.. per afiançar i assegurar una bona destressa a les mans i dits per l´introducció del grafisme i l´escriptura.
Sovint em trobo amb nanos que a l´hora d´agafar correctament el llapis tenen dificultat per a moure un sol dit separant-lo de la resta, o nanos que no tenen força i els seus dibuixos quasi no es veuen en el paper, suposo que vosaltres també oi? 

 Cada matí, després de cantar el "bon dia", comptar els nens i nenes que han vingut, veure què hi ha per dinar, fer els exercicis de pràxies... fem aquests moviments. Els nanos s´ho passen bé fent-los i jo puc observar on tenen dificultats. Són imatges molt visuals però jo acompanyo l´explicació fent el moviment per tal que els nanos l´imitin. Aquí, aquesta nena està obrint i tancant la mà com si fos un bec (tipus la cançó de "los pajaritos"!)

Aquest nen està fent el mateix però amb els dits que fem servir per la pinça.


Fer el material és molt senzill. Només cal pensar diferents moviments que podem fer amb les mans, els dits... i tenir una companya que et faci les fotos!!

4 comentaris:

  1. ¡Qué buena idea has tenido, Eva! ¡Me gusta! Un saludo.

    ResponElimina
  2. Eva, quina gran idea!
    Ara mateix ho penjo a Pinterest.
    Gràcies per compartir-ho.
    Bona setmana!
    Carme

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a les dues!! Una abraçada, Eva

    ResponElimina
  4. M'encanta!!! És una idea genial!!

    ResponElimina