”facebook”

dilluns, 12 de març del 2012

JUGUEM AMB LES OMBRES!!

Una altra activitat que hem fet avui ha estat la de buscar les ombres. Hem aprofitat l´estona del berenar en que els nanos estan a la terrasseta per jugar amb les ombres i els colors. Primer haviem de veure la nostra ombra. Els nanos han d´entendre que per fer-ho s´han de posar davant la llum del sol. Alguns es posaven bé però girats, és a dir, de cara al sol, amb la qual cosa deien que no tenien ombra. La consigna ha estat "donem l´esquena al sol i la veurem".
 També, com no, hem tornat a jugar amb els papers de cel.lofan. Els nostres cossos no deixen passar la llum i és per això que la nostra ombra és negra. En canvi el cel.lofan sí deixa passar la llum i per això el veiem al terra amb l´ombra del seu color.
 Encara que només tinguin tres anys trobo que és important fer aquestes reflexions amb els nanos.



 També he dibuixat l´ombra d´una nena...
 ... i després jo m´he posat davant per veure fins on arribava la meva. Així han arribat a la conclusió de que la meva ombra era més alta perquè jo també era més alta que ells.

Una altra activitat que es pot fer és dibuixar l´ombra i deixar passar una estona. El nen s´ha de posar en el mateix lloc que abans i observarà com la seva ombra s´inclina cap un altre costat. Es pot fer també amb l´ombra d´un arbre. Així se´ls pot explicar que nosaltres encara que no ho notem ens belluguem ( La Terra), i això fa que el Sol ens doni de diferent manera fins que ja no el tenim i es fa de nit.

5 comentaris:

  1. Hola sóc la Mireia del blog MÓN INFANTIL, no pogut presentar-me abans, però et dóno la benvinguda al Proyecto Blogs Amics, juntament amb les meves compis. Salutacions.

    ResponElimina
  2. Hola, aquests dies he tingut problemes informàtics i he perdut tots els seguidors. Si vols pots tornar-me a seguir a Educació i les TIC

    Gràcies. Espero veure't aviat pel meu bloc. Salutacions.

    ResponElimina
  3. Hola Mireia, moltes gràcies per la teva benvinguda, crec que aquest és un projecte molt interessant i profitós per la nostra tasca! Una abraçada, Eva

    ResponElimina
  4. Hola Joel,No et preocupis que tornaré a fer-me seguidora teva!!

    ResponElimina
  5. Jo a P5 també faig un treball amb les ombres i és fantàstic observar totes les descobertes que poden arribar a fer. Però mai els he donat papers de cel·lofana per veure l'ombra amb color i trobo que és una proposta molt interessant. Aquest any ho faré. Gràcies!

    ResponElimina