”facebook”

dimecres, 1 de juny del 2011

SESSIÓ DE PINTURA LLIURE

Avui hem dedicat una sessió a pintar lliurement amb la pintura. Prèviament hem avisat a les famílies per a que els nanos vinguèssin vestits amb roba que es pogués tacar. D´aquesta manera els nanos podien gaudir sense preocupacions.
Hem transformat la classe en un taller de pintors i pintores. He posat taules que feien de cavallet per a que poguessin pintar des del pla vertical. També he posat un gran full blanc a terra (enganxat amb cel.lo), fulls de colors, cartolines...

Hem fet servir diferents estris: rodets, pilotes, esponges, vaporitzadors, cartrons, canyes de refresc, branquetes agafades del pati, palets de cotonets, pinzells....


La consigna era gaudir, experimentar, passar una bona estona amb els companys i la pintura. Ha estat una activitat meravellosa ja que els nanos estaven maquíssims, creaven, desfeien, inventaven i copiaven, uns s´ajudaven als altres, barrejaven colors, es tacaven les mans... en un ambient super relaxat i creatiu.


Si veieu la foto de la classe pot semblar caòtic, però de veritat us dic que cada un anava a la seva, a vegades anaven sols, d´altres compartien experiències. Aquestes nenes han estat una llarga estona creant el color lila, ara amb més magenta, ara amb més blau...preciós!!


 Aviat han començat a experimentar pintant amb les mans!!


Alguns han començat a bufar amb les canyetes veient com anava corrents per la cartolina la pintura dissolta amb aigua!


Jo tampoc no m´he pogut resistir a estampar la meva mà!!


El paper blau ha donat molt de sí. Ha anat canviant d´aspecte a cada minut gràcies a les aportacions que feien els nanos!


El vaporitzador els ha agradat molt, així podien crear un fons molt especial. 

                                                          
 Aquesta és una imatge preciosa. Sempre els diem que no s´embrutin. Aquesta nena sempre s´embruta les mans a l´hora d´esmorzar, de dinar, de pintar.... i sempre li dic que ha d´intentar ser més polida. Avui ha sigut el seu dia. Ha estat molta estona pintant-se la mà de color verd. Quan ja estava seca ho ha fet amb la pintura blanca. Una companya ha arribat i ha fet el mateix. Després amb la punta del meu dit li he pintat al llarg dels dits puntets de diferents colors. Ha alucinat!!! Per fi es podia "embrutar" les mans, disfrutant i sense que ningú li digués que anés a rentar-se-les.
 I ara observeu les produccions que han fet! Fantàstiques!!


Si teniu ocasió, proveu aquesta experiència amb els vostres alumnes. Podreu compartir una estona molt maca amb ells i també molt enriquidora!! 

1 comentari:

  1. Eva, fecilitats pel teu bloc també. He trobat propostes molt interessants, algunes conegudes i experimentades i altres noves per mi. M’agrada la idea del llibre del grafisme, el qual penso que també es podria complementar amb imatges fotogràfiques i produccions fetes pels propis nens. També m’agrada l’activitat de la forquilla i les de descobrir els colors secundaris amb la pintura a les mans. Enhorabona!
    Enllaçaré el teu bloc en el meu.
    Teresa

    ResponElimina